^Do góry
logo
foto1 foto2 foto3 foto4
  
  
  

Jadłospis

 

* - i - które stanowią substancję

powodującą alergię lub reakcję nietolerancji

( na podstawie rozporządzenia Parlamentu Europejskiego

i Rady (UE) nr 1169/2011

z dnia 25. 10. 2011r.

Przyprawy używane do przygotowywania potraw: sól o obniżonej zawartości sodu, oregano, bazylia, pieprz ziołowy, pieprz ziołowy, czosnek, ziele angielskie, lubczyk, kminek, kolendra, zioła prowansalskie, tymianek, papryka słodka, cynamon, liść laurowy, majeranek oraz świeża pietruszka, szczypiorek, koperek. 

Składniki których substancje powodują alergię lub reakcję nietolerancji

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Serer i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mieczaki

Copyright © 2015. Przedszkole Samorządowe 36
Rights Reserved