^Do góry
logo
foto1 foto2 foto3 foto4
  
  
  

Jadłospis

 

 

KOMPOT: CZARNA I CZERWONA PORZECZKA, TRUSKAWKI, WIŚNIE, JABŁKA, GRUSZKI

WODA MINERALNA DO PICIA DLA DZIECI CAŁY CZAS 

 

SMACZNEGO !!!

* - i - które stanowią substancję

powodującą alergię lub reakcję nietolerancji

( na podstawie rozporządzenia Parlamentu Europejskiego

i Rady (UE) nr 1169/2011

z dnia 25. 10. 2011r.

Przyprawy używane do przygotowywania potraw: sól o obniżonej zawartości sodu,oregano,bazylia,pieprz ziołowy,pieprz ziołowy,czosnek,ziele angielskie,

lubczyk,kminek,kolendra,zioła prowansalskie,tymianek,papryka słodka,cynamon,liść laurowy,majeranek oraz świeża pietruszka ,szczypiorek,koperek. 

Składniki których substancje powodują alergię lub reakcję nietolerancji

1.-Zboża zawierające gluten

2.-Skorupiaki i produkty pochodne

3.-Jaja i produkty pochodne

4.-Ryby i produkty pochodne

5.-Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. - Soja i produkty pochodne

7. - Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. - Serer i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14- mieczaki

Copyright © 2015. Przedszkole Samorządowe 36
Rights Reserved